ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

αμορτισέρ αυτοκινήτου

ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Τα αμορτισέρ είναι ένα ανταλλακτικό αυτοκινήτου, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την μέγιστή άνεση ενός οδηγού/επιβάτη αυτοκινήτου αλλά και για την ασφάλεια αυτού. Στην αγορά τα περισσότερα αμορτισέρ είναι αμορτισέρ αερίου λαδιού όπως ονομάζονται.

Αρχικά παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα κάνουν τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου σας να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

  1. Το πιο σημαντικό για να αυξήσουμε την ζωή των αμορτισέρ του αυτοκινήτου μας είναι φυσικά να αποφεύγουμε τις λακκούβες στο οδόστρωμα. Όταν μιλάμε φυσικά για την Ελλάδα καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο αλλά πραγματικά αξίζει να προσέχουμε τις λακκούβες στο οδόστρωμα αλλά και γενικότερα όλες τις ανωμαλίες σε αυτό.
  2. Το βάρος στο αυτοκίνητο μας επιβαρύνει τα αμορτισέρ. Για αρχή δεν θα πρέπει να αφήνουμε βάρος όπως ξεχασμένα αντικείμενα / βαλίτσες κτλ στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μας. Ακόμη δεν θα πρέπει να υπερβαίνουμε το επιτρεπόμενο βάρος φόρτωσης του αυτοκινήτου μας και γενικότερα όταν φορτώνουμε το αυτοκίνητο με βάρος αυτό να γίνεται ισομερώς.
  3. Μια πολύ κακή συνήθεια που έχουμε οι Έλληνες οδηγοί και λόγο έλλειψης υποδομών πάρκινγκ στην Ελλάδα αλλά και λόγο έλλειψης παιδείας είναι ότι ανεβάζουμε τα αυτοκίνητα μας στα πεζοδρόμια. Αυτό εκτός από μια κακή συνήθεια απέναντι προς τον συνάνθρωπο μας κάνει κακό και στην ανάρτηση / αμορτισέρ του αυτοκινήτου μας, των οποίων τα λινά μπορούν εύκολα να πάθουν ζημιά.
  4. Η πρόληψη λένε ότι είναι το καλύτερο φάρμακο γι’ αυτό και εμείς πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα (ανά 4-6 μήνες) να ελέγχουμε την κατάσταση των αμορτισέρ μας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε σε συνεργεία είτε σε κτέο – βουλκανιζατέρ.
  5. Για τελευταίο αλλά ίσως και πιο σημαντικό αφήσαμε την αρχική επιλογή των αμορτισέρ για το αυτοκίνητο μας. Η σωστή επιλογή αμορτισέρ για το αυτοκίνητο μας φυσικά και θα δώσουν μεγάλη μακροζωία . Για παράδειγμα η επιλογή αμορτισέρ σε ένα audi που κινείτε μέσα στην πόλη σε χαμηλές ταχύτητες σκληρών αμορτισέρ είναι λάθος.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ/ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Η διαδικασία της καταπόνησης των αμορτισέρ είναι πολύ πιθανών να περάσει απαρατήρητη ακόμα και από έναν έμπειρο οδηγό. Συνήθως ακόμα και να ελέγξει κάποιος τα αμορτισέρ στις περισσότερες περιπτώσεις (ακόμα και εάν είναι συνεργείο) αυτό θα γίνει με οπτικό έλεγχο. Αυτό μπορεί να ελλοχεύει προβλήματα με το πέρασμα του χρόνου, σε στροφές ή κατά τη διάρκεια ελιγμών, αυξάνεται ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος του αυτοκινήτου καθώς τα ελαστικά μπορούν να χάσουν πρόσφυση ακαριαία. Ο έλεγχος των αμορτισέρ αερίου λαδιού που κυκλοφορούν στην αγορά εάν θέλουμε να τον προσδιορίσουμε από αποψη χιλιομέτρων θα πρέπει να γίνεται κάθε 15000 χλμ – 20000 χλμ σε εξειδικευμένο συνεργείο. Πολύ προσοχή χρειάζεται ακόμη και ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο εάν τοποθετήσουμε στο αυτοκίνητο μας μεταχειρισμένα αμορτισέρ αυτοκινήτου πράγμα που στο antalaktica.gr δεν το συστήνουμε καθώς στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε πολύ φθηνά αμορτισέρ αυτοκινήτου.

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ;

amortiser-autokinitou-aeriou-ladiouΜια σημαντική παράμετρος που δεν εξετάσαμε ακόμα είναι πως δουλεύουν τα αμορτισέρ ενός αυτοκινήτου. Τα αμορτισέρ αποτελούνται από ένα κυλινδρικό εξάρτημα εσωτερικά και διάφορες θήκες (θαλάμους), οι οποίοι χωρίζονται με οπές. Όταν το αμορτισέρ συναντήσει για παράδειγμα μια λακκούβα με χαμηλή ταχύτητα, τότε αυτό θα πάει προς τα επάνω. Στην περίπτωση που μιλάμε για αμορτισέρ αερίου λαδιού θα υπάρχει μια μικρή παροχή υγρού και συνεπώς μειωμένες τριβές. Σε περίπτωση που αυξάνεται η ταχύτητα τόσο πιο μεγάλη γίνεται η ποσότητα υγρού που μετακινείται. Η ιδιότητα των αμορτισέρ είναι ότι μετατρέπουν στην ουσία την κινητική ενέργεια σε θερμική.

ΕΙΔΗ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Παρακάτω παρουσιάζονται τα συνηθέστερα είδη αμορτισέρ που συναντώνται σε αυτοκίνητα σήμερα.

  1. Αμορτισέρ υδραυλικά.
  2. Αμορτισέρ αερίου λαδιού
  3. Αμορτισέρ αζώτου λαδιού (πολύ ακριβά)
  4. Αμορτισέρ Αέρος (σε αγωνιστικά κυρίως αυτοκίνητα)
  5. Ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ( συνήθως 2 υποκατηγορίες αυτά που ρυθμίζονται πριν τοποθετηθούν και αυτά που ρυθμίζονται ακόμα και ηλεκτρονικά μέσα στο αυτοκίνητο)

ΦΘΗΝΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα antalaktica.gr μπορείτε να βρείτε μια πολύ μεγάλη γκάμα αμορτισέρ φυσικά στις πιο φθηνές τιμές τις αγοράς καθώς διαθέτουμε τα πιο φθηνά ανταλλακτικά αυτοκινήτων . Εκτός από τα παραπάνω μπορείτε να διαβάσετε στο blog μας διάφορα άλλα άρθρα όπως για παράδειγμα για τον συμπλέκτη αυτοκινήτου και τι δεν πρέπει να κάνετε , έτσι ώστε να προφυλάσσετε το αυτοκίνητο σας.

ΣΥΝΟΨΗ
ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΟΝΟΜΑ ΑΡΘΡΟΥ
ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Περιγραφή
Τα αμορτισέρ είναι ένα ανταλλακτικό αυτοκινήτου, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την μέγιστή άνεση ενός οδηγού/επιβάτη αυτοκινήτου αλλά και για την ασφάλεια αυτού. Στην αγορά τα περισσότερα αμορτισέρ είναι αμορτισέρ αερίου λαδιού
Συγγραφέας
Συγγραφέςας
antalaktica.gr
Logo