Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2017

Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2017

Κάθε χρόνο στο τέλος του εκάστοτε έτους γίνονται προβλέψεις σχετικά με τον κάθε κλάδο και την ανάπτυξή του ή την σμίκρυνση του. Ένας εντυπωσιακός κλάδος όσο στις προβλέψεις του όσο και στην ανάπτυξη του είναι ο κλάδος της αγοράς online ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Το 2017 ο κλάδος της αγοράς ανταλλακτικών αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου έκανε τζίρο 8,89 δισ δολάρια σημειώνοντας αύξηση κατά 16%.

Η αύξηση του 2017 καθώς και ο τζίρος που αναφέρεται για τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων  όσο παράξενο και φαίνεται δεν συμπεριλαμβάνει την αγορά των μεταχειρησμένων ανταλλακτικών και τις δημοπρασίες καθώς αυτά τα 2 μεγέθη είναι πάρα πολύ δύσκολο να μετρηθούν.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ανταλλακτικά αυτοκινήτων online

Το 2017 υπήρχε αύξηση στα ανταλλακτικά online κατά 16% αλλά το ίδιο προβλέπεται να γίνει και το 2018 και ο ίδιος αμείωτος ρυθμός φαίνεται να ακολουθεί και τα επόμενα χρόνια καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες προβλέπουν αύξηση στην πώληση στα γνήσια ανταλλακτικά κατά 3.6% κάθε χρόνο έως το 2021. Οπώτε εάν κάνετε τους υπολογισμούς μπορείτε να καταλάβετε τι θα ακολουθήσει στην αγορά online ανταλλακτικών.

Οι πληροφορίες που σας παρουσιάζουμε είναι  από τα μέλη της SEMA (εξαρτήματα μετά την πώληση και αξεσουάρ) και τα μέλη της Auto Care Association / AASA / MEMA (εξαρτήματα αντικατάστασης OEM) όπου υπάρχουν κολοσσοί που εμπορεύονται ανταλλακτικά αυτοκινήτων όπως η VW , TOYOTA, NISSAN, FORD, MERCEDES, BMW, AUDI, SKODA, VOLVO, Fiat, RENAULT, CITROEN και πολλές άλλες.

 Η ΑΜΑΖΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

amazon-ebayΗ amazon είναι ένας από του μεγαλύτερους μεταπωλητές ανταλλακτικών αυτοκινήτων online (εάν όχι ο μεγαλύτερος) και για το 2018 κ 2019 σχεδιάζει μια ακόμα μεγαλύτερη και πιο επιθετική τακτική σε αυτή την αγορά.  Η Amazon προωθεί τις αλυσίδες λιανικού εμπορίου AutoZone, Advance Auto Parts και O’Reilly Automotive με τις οποίες φυσικά συνεργάζεται. Ένα πρόσφατο άρθρο από την Barron’s ισχυρίστηκε ότι οι τιμές ανταλλακτικών αυτοκινήτων της Amazon ήταν κατά 22% χαμηλότερες από τις αλυσίδες αυτοκινήτων!

Ο μεγαλύτερος στόχος της ΑΜΑΖΟΝ που προσπαθεί να κατακτήσει είναι η έγκαιρη παράδοση στην αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτων καθώς στην λιανική πώληση ο χρόνος παράδοσης του ανταλλακτικού είναι καίριας σημασίας.

Στις παραπάνω πληροφορίες και τα νούμερα που σας παρουσιάζουμε δεν έχουμε βάλει της αγοροπωλησίες σε ιστότοπους όπως το ebay και άλλοι ιστότοποι δημοπρασιών. ΠΡΟΣΟΧΗ το 2015 και το 2016 δεν ήταν καλή χρονιά για την αγορά ανταλλακτικών (βέβαια ήταν εξαιρετική για την αγορά ανταλλακτικών στο διαδίκτυο).

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ONLINE ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΤΕΙ ΣΤΑ SMARTPHONES.

antalaktika Mobile CommerceΑπό το 2016 έχει παρατηρηθεί μεγάλη αλλαγή στις πωλήσεις γενικά το διαδίκτυο. Η αλλαγή αυτή έχει να κάνει με την χρήση κινητών συσκευών σε σχέση με τους σταθερού υπολογιστές. Πλέον οι χρήστες πραγματοποιούν αγορές μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα σε μεγαλύτερο ή σχεδόν ίσο βαθμό σε σχέση με τους σταθερούς υπολογιστές.

Το 2017 πωλήθηκαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω κινητών συσκευών. Αυτό μπορεί να επιβαιβεωθέι και μέσα από κάποια δεδομένα που μας δίνει το Google όπως το γεγονός ότι 59% από τις αναζητήσεις που έγιναν για μπαταρίες αυτοκινήτων προήλθαν από κινητά τηλέφωνα! Ακόμη το 57% των αναζητήσεων για ανταλλακτικά φορτηγών αυτοκινήτων έγινα με smartphones όπως και το 60% των off-road ανταλλακτικών. Η λίστα από ποσοστά μπορεί να γίνει τεράστια και να μεγαλώσει κατα πολύ. Εάν κάποιος πουλάει ανταλλακτικά αυτοκινήτων online θα πρέπει να λάβει παρά πολύ καλά τα παραπάνω ποσοστά που έχουν να κάνουν με την αγορά  των ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο διαδίκτυο.

Επίλογος για την αγορά των ανταλλακτικών online

Στην Ελλάδα η αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο διαδίκτυο έχει ακόμα πιο μεγάλη αύξηση με τα ποσοστά να φτάνουν στο 22% καθώς γενικότερα η Ελληνική αγορά στο διαδίκτυο είναι στα πρώτα της βήματα. Η Ευρώπη με νόμους θα βοηθήσει το ecommerce μέσα στα επόμενα χρόνια (π.χ. πλαφόν στις διεθνείς ταχυμεταφορές, βοήθεια σε ecommerce  sites) και η ανάπτυξη στην Ελλάδα προβλέπεται ταχεία.

Εάν θέλετε να δείτε τα πιο φθηνά ανταλλακτικά αυτοκινήτου στο διαδίκτυο περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, και ανακαλύψτε τις ασυναγώνιστες προσφορές μας.

ΣΥΝΟΨΗ
Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2017
ΟΝΟΜΑ ΑΡΘΡΟΥ
Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2017
Περιγραφή
Κάθε χρόνο στο τέλος του εκάστοτε έτους γίνονται προβλέψεις σχετικά με τον κάθε κλάδο και την ανάπτυξή του ή την σμίκρυνση του. Ένας εντυπωσιακός κλάδος όσο στις προβλέψεις του όσο και στην ανάπτυξη του είναι ο κλάδος της αγοράς online ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Συγγραφέας
Συγγραφέςας
antalaktica